STEGTE SILD
Stegte sild (ca. 16 stk.)
Grillmetode: direkte
Ingredienser:
1 kg. renset dobbelt sildefilet
100 gr. dijonsennep
Salt og peber
Tørret persille, merian, salvie, oregano
150 gr. rugmel
50 gr. smør
½ dl. olie
1 ltr. sukker
1 ltr. eddike
10 stk. laurbærblade
Ca. 30 sorte peberkorn
2 rødløg
2 alm. løg
Fremgangsmåde:
Tænd grillen til ca. 180 grader.
Klip finnerne af sildefilterne, smør dem med dijonsennep på indersiden, drys med salt og peber samt de tørrede krydderurter. Fold silden sammen og vend den i rugmel.
Stil en støbejernspande på grillen. Smelt smør og olie på panden og brun sildefilterne af i fedtstoffet indtil de er gyldne. Lad dem herefter køle af.
Opløs sukker i eddiken over varme og tilsæt laurbærblade samt peberkorn. Hæl væsken over de stegte sild og tilsæt løgringe imellem lagene af sild.