STEGTE SILD

Stegte sild (ca. 16 stk.)

Grillmetode: direkte

Ingredienser:

1 kg. renset dobbelt sildefilet

100 gr. dijonsennep

Salt og peber

Tørret persille, merian, salvie, oregano

150 gr. rugmel

50 gr. smør

½ dl. olie

 

1 ltr. sukker

1 ltr. eddike

10 stk. laurbærblade

Ca. 30 sorte peberkorn

2 rødløg

2 alm. løg

Fremgangsmåde:

 

Tænd grillen til ca. 180 grader.

Klip finnerne af sildefilterne, smør dem med dijonsennep på indersiden, drys med salt og peber samt de tørrede krydderurter. Fold silden sammen og vend den i rugmel.

 

Stil en støbejernspande på grillen. Smelt smør og olie på panden og brun sildefilterne af i fedtstoffet indtil de er gyldne. Lad dem herefter køle af.

 

Opløs sukker i eddiken over varme og tilsæt laurbærblade samt peberkorn. Hæl væsken over de stegte sild og tilsæt løgringe imellem lagene af sild.