DESSERT: BAGT CHOKOLADEKAGE

Ingredienser (4 pers.):

kage:

  • 60 gr. smør
  • 100 gr. sukker
  • 2 æg
  • 40 gr. hvedemel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao

marengs:

  • 2 æggehvider
  • 60 gr. sukker
  • 50 gr. hakkede nødder

andet:

  • 4 blommer
  • 1/2 l. god is

Fremgangsmåde:

Kage:

Smelt smørret. Pisk æg og sukker og vend mel, kakao, bagepulver og smør i.

Bag ved indirekte varme ved 180 grader i 10-15 minutter.

Kagen må gerne være blød.

Marengs:

Pisk æggehvider og sukker til det er stift. Vend nødder i og bag ved 100 grader ved indirekte varme i ca. 1 time.

Skær blommer i halve og grill ved direkte varme til de får farve. Hold godt øje, så du undgår at blommerne bliver sorte.

Anret som på billedet.

Se også forretmellemret og hovedret