GRILLET FLANKSTEAK MARINERET I ØL

Portion: 4 personer
Metode: Direkte / Indirekte
Temperatur: Medium

Ingredienser

600-800 gr. flanksteaks (1-2 stk.)

  • 1 flaske øl
  • 3 spsk. honning
  • salt og peber
  • 3-4 stilke frisk timian

Fremgangsmåde


Bland øl, honning, timian, salt og peber i en frysepose. Kom flanksteaken i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i nogle timer.

Tænd grillen med briketterne ude i siderne. Tag kødet op af marinaden og ”dup” kødet tørt med lidt køkkenrulle.

Steg kødet af over direkte varme og ryk det ind til indirekte varme og gril den i ca. 16 min og lad steaken hvile i ca. 8-10 min. inden den skæres ud, skær gerne lidt på skrå og imod kødskrukturen.

Serveres f.eks. med en rucolasalat og saltbagte kartofler.