KARRYSILD

Ingredienser
(5 personer):

10 dobbelte sildefileter (ca. 650 gr.)
Let drys af Santa Maria Tandoorikrydderi
Spicy Mangochutney Santa Maria
Rugmel
Lidt smør/olie

Lage:
3 dl. Eddike
1 dl. Sweet chili-sauce
¼ dl. Soya
150 gr. Sukker
1 rødløg
1 chili (mellemstyrke)
Skal af ½ lime

Salsa:
½ Mango i små tern
4 æbler i tynde både
2 rødløg (mellemstr.) i tynde skiver
½ agurk i tynde strimler
1 bdt. forårsløg i tynde strimler
Saft af ½ lime
2 spsk. østerssauce
Salt og peber
Friskhakket koriander 

Tilbehør:
Friteret kapers, fladbrød eller wraps, yoghurt naturel


Se også opskrift på fladbrød og hjemmelavet chutney

Fremgangsmåde:

Drys sildefileterne med et let lag af Tandoorikrydderi og lad dem trække i 30 min,. Smør herefter mangosalsa på sildefileterne, fold dem sammen og vend dem i rugmel.

Tænd grillen og grill ved ca. 180 grader. Stil en støbejernspande på grillen og steg sildene i smør og olie til de er gyldne på begge sider.

Alle ingredienser til lagen varmes op til kogepunktet og hældes over sildene efter de er brunet af. Dæk sildene med husholdningsfilm og lad dem trække på køl i 3-7 dage

Snit ingredienser til salsaen og lad det hele trække i max 30 min.

Fritér kapers i smør/olie i få minutter og læg på køkkenrulle

Varm brødet på direkte varme på grillen, anret maden og ”drys” med yoghurt ud over retten og server.

Sildene kan også spises på rugbrød med fedt til julebordet

Glædelig 1. søndag i advent :)