ÆBLESKIVER MED AND
5 personer (15 æbleskiver)
Ingredienser:
1 confiteret andelår:
Køb færdigt eller find opskriften her
Dressing/dip:
3 appelsiner / 2 dl. appelsin saft
2 dl. hvidvin
4 spsk. akaciehonning
lidt kartoffelmel
Dej til æbleskiver:
1 dl. piskefløde
50 gr. smør
8 gr. salt
lidt frisk revet muskat
100 gr. hvedemel
4 æggeblommer
5 æggehvider
Lidt smør til stegning
Salat:
100 gr frisk grønkål
2 appelsiner
2 røde æbler
Lidt pekannødder
Snedrys / eddikedrys:
20 gr. maizena
5 gr. eddikepulver (kan købes i Irma)
Fremgangsmåde:
Andelår:
Varm låret, fjern skindet og træk herefter kødet i fine strimler
Dej/æbleskiver:
Smelt smørret i en gryde, lad det køle lidt af, og rør det sammen med revet muskat, salt og fløden. Tilsæt melet under omrøring og herefter æggeblommerne en efter en til dejen er lind. Tilsæt strimlerne af and i dejen, pisk æggehviderne helt stive, og vend i dejen.
Start grillen op med briketterne i midten af grillen, og stil dit æbleskivejern hen over - bliver jernet for varmt rykkes det hen til en lidt koldere zone.
Smelt lidt smør i hvert hul og fyld dejen i. Vend æbleskiven en halv omgang, når dejen slipper lidt, for herefter at dreje den den sidste omgang - steg dem altså som man skal med en æbleskive.
Dressing/dip:
Pres appelsinerne og bland med hvidvin og honningen. Kog dette langsomt og reducer det til halvdelen. Tag nu gryden væk fra varmen og træk det lidt med lidt kartoffelmel rørt ud i koldt vand indtil den ønskede konsistent. Husk at det tykner lidt, når det er kølet ned.
Salat:
Pluk og skyl grønkålen, skær æblerne i små tern og skær appelsinerne ud i ”både” uden skræl. Nødderne flækkes på midten.
”Snedrys”:
Bland eddikepulver med maizena
Tip og tricks: Anret som vist på billedet, og server gerne ekstra dressing som dyppelse til æbleskiverne