JULERØGET MEDISTER MED BUTTERNUT/APPLE

Ingredienser (5 pers.):

  • 1 kg Medister
  • 1 Rødløg
  • 1 ltr. Vand
  • 10 gr. Salt
  • 40 gr. Brun farin
  • 1 tsk. Hvide peberkorn
  • 1 tsk. Sennepskorn
  • 1 tsk. Fennikelfrø
  • 1 tsk. Hel koriander
  • 1 stk. Hel kanel
  • 8 stk. Nelliker
  • 1 stk. Stjerneanis
  • Røgtræ (kirsebær eller æbletræ)
  • 1 Butternut
  • 1 Hvidløg
  • Salt & peber
  • 1½ Porre
  • 1 Rødløg
  • 3 Røde æbler
  • Lidt frisk timian
  • 3 Æg
  • 1½ dl Sødmælk

Fremgangsmåde:

Kog vand, løg og krydderier op, lad det køle af og læg medister i lagen i 1 døgn.

Tænd grillen og hold en temperatur på ca. 100 grader. Tilsæt røgtræ og røg medisteren i ca. 1 time. Tag medisteren af grillen og lad den køle af. Ved servering brunes den af i smør og varmes igennem på en støbejernspande.

Halvér butternut, fjern kernerne, og fyld "hullet" med et delt hvidløg. Krydr med salt og peber og bag den mør på grillen ved ca. 180 grader indirekte varme. Tag indmaden ud af butternutten og mos det. Lad det køle lidt af og vend mælk og æg i. Fyld et ildfast fad med snittet porre, løg, æbler og timian og hæld mosen hen over. Bag på grillen ved ca. 180 grader ved indirekte varme i ca. 1 time.

Serveres med en god sennep. Medisteren smager også godt kold dagen efter på et stykke groft rugbrød og er perfekt til julefrokostbordet.

 

Glædelig 3. søndag i advent :)