ANDEFARSERET KYLLINGEBRYST MED KÅLSALAT
Ingredienser:
(4 personer)
- 4 stk. kyllingebryst med skind á ca. 180 gr.
- 300 gr, andebryst med fedt
- 8 skiver Serrano (120gr.)
- 30 gr. hakkede mandler
- 1 æg
- 1 spsk. mel
- Salt og peber
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids spidskommen
- 1 knivspids paprika
- 1 ”skvat” mælk
- 1 knoldselleri
- Olie/smør
- salt og peber
- 1 rødløg
- 250 gr. rødkål
- 100 gr. spidskål
- ½ rødløg
- 2 appelsiner
- 150 gr. grønne druer u. sten
- 2 æbler
- ½ potte persille
- 1 spsk. balsamico
- 2 spsk. god olivenolie
- 2 spsk. akaciehonning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Snit kål, løg og æbler i tynde strimler, skær appelsinen ud i ”fileter” og pres resten af saften over kålen. Halvér druerne, hak persillen og vend det hele sammen, mens du smager til med balsamico, olie, honning samt salt og peber.
Skær knoldsellerien ud i ”klodser” og vend dem i olie, salt og peber og brun dem så af på en støbejernspande ved direkte varme. Ryk panden lidt væk og giv dem ca. 30-40 min. (alt efter størrelse) ved ca. 200 grader. De sidste 5 min. tilsættes rødløget i tynde strimler sammen med lidt smør.
Andebrystet hakkes i kødhakker (eller blendes i foodprocessor) og vendes med hakkede mandler, salt og peber, samt krydderierne. 1 æg, mel og mælk røres sammen og sprøjtes ind under skindet på kyllingebrysterne. Brysterne pakkes ind i serranoskinken og grilles ved indirekte varme ved ca. 200 grader i ca. 30-40 min (eller til en kernetemperatur på 65 grader målt ved vingebenet).
Anrettes og nydes med velbehag - glædelig 4. søndag i advent :)