ANDEFARSERET KYLLINGEBRYST MED KÅLSALAT

Ingredienser:

(4 personer)

  • 4 stk. kyllingebryst med skind á ca. 180 gr.
  • 300 gr, andebryst med fedt
  • 8 skiver Serrano (120gr.)
  • 30 gr. hakkede mandler
  • 1 æg
  • 1 spsk. mel
  • Salt og peber
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids spidskommen
  • 1 knivspids paprika
  • 1 ”skvat” mælk
  • 1 knoldselleri
  • Olie/smør
  • salt og peber
  • 1 rødløg
  • 250 gr. rødkål
  • 100 gr. spidskål
  • ½ rødløg
  • 2 appelsiner
  • 150 gr. grønne druer u. sten
  • 2 æbler
  • ½ potte persille
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Snit kål, løg og æbler i tynde strimler, skær appelsinen ud i ”fileter” og pres resten af saften over kålen. Halvér druerne, hak persillen og vend det hele sammen, mens du smager til med balsamico, olie, honning samt salt og peber.

Skær knoldsellerien ud i ”klodser” og vend dem i olie, salt og peber og brun dem så af på en støbejernspande ved direkte varme. Ryk panden lidt væk og giv dem ca. 30-40 min. (alt efter størrelse) ved ca. 200 grader. De sidste 5 min. tilsættes rødløget i tynde strimler sammen med lidt smør.

Andebrystet hakkes i kødhakker (eller blendes i foodprocessor)  og vendes med hakkede mandler, salt og peber, samt krydderierne. 1 æg, mel og mælk røres sammen og sprøjtes ind under skindet på kyllingebrysterne. Brysterne pakkes ind i serranoskinken og grilles ved indirekte varme ved ca. 200 grader i ca. 30-40 min (eller til en kernetemperatur på 65 grader målt ved vingebenet).

Anrettes og nydes med velbehag - glædelig 4. søndag i advent :)