MARMELADE / CHUTNEY / PICKLES
ÆBLE/TOMAT MARMELADE
Ingredienser:
1 kg rødløg i tern
1/2 hvidløg hakket
100 g. ingefær revet
10 æbler i tern
1 stk. rød chili fint hakket
1 rød peber i tern
400 g. soltørret tomat i strimler
2,5 kg tomat på dåse
1/4 l. Æbleeddike
500 g. sukker
1 spsk. salt + 1 tsk. peber
1 dl atamon
Fremgangsmåde:
Lad det hele (minus atamon) simre i en gryde i ca. 1 ½ time -eller indtil det opnår en god konsistens. Lad det køle lidt af, ryst atamoni dine sylteglas og hæld resten i marmeladen.
Fyld på glas og stil på køl.
Holdbarhed: ca. 2-3 mdr
TOMAT/DADDEL CHUTNEY
Ingredienser:
1 kg dadler uden sten i skiver
1 kg frisk tomat i tern
2 rød peber i tern
1 rød chili fint hakket
4 rødløg i tern
50 g. ingefær revet
0,5 l. hvidvinseddike
500 g. sukker
2 spsk. senneps frø
4 stk. stjerneanis
1 spsk. salt + 1 tsk. peber
1 dl atamon
Fremgangsmåde:
Lad det hele (minus atamon) simre i en gryde i ca. 1 1/2 time -eller indtil det opnår en god konsistens. Lad det køle lidt af, ryst atamoni dine sylteglas og hæld resten i marmeladen.
Fyld dine glas og stil på køl.
Holdbarhed: ca. 2-3 mdr.
ANANAS PICKLES
Ingredienser:
5 dåser ananas (2,8 kg) -gem saften
500 g. tørrede abrikoser i strimler
3 rødløg i tern
2 rødpeber i tern
1/2 hvidløg hakket
Saft og skal fra 4 lime
2 rød chili fint hakket
150 gr. Ingefær revet
500 g. Sukker
2 spsk. fennikel frø
2 spsk. hel spidskommen
2 spsk. senneps frø
2 spsk. salt + 1. tskpeber
1 dl atamon
Fremgangsmåde:
Lad det hele (minus atamon) simre i en gryde i ca. 1 1/2 time -eller indtil det opnår en god konsistens. Lad det køle lidt af, ryst atamoni dine sylteglas og hæld resten i marmeladen.
Fyld på glas og stil på køl.
Holdbarhed: ca. 2-3 mdr.