FORRET: KAMMUSLING

Ingredienser (4 pers.)

  • 8-12 kammuslinger
  • 4 gulerødder
  • 100 gr. smør
  • 1 potte dild
  • 1/4 bagekartoffel
  • Salt+peber
  • 1 dl. oksefond
  • (Lidt) olie

Fremgangsmåde:

Kog 1 gulerod + 1/4 kartoffel i 1 dl. oksefond og evt. lidt vand til de er møre.

Blend til puré (kan evt. laves på forhånd og varmes op).

Skræl 8-12 strimler af gulerødder og læg i koldt vand.

Skær resten af gulerødderne ud i små tern.

Placér en støbejernspande på direkte varme. Steg de helt tørre kammuslinger i lidt olie ca. 2 min. på den ene side, vend dem og tilsæt smør, gulerødder i tern og dild og grill i ca. 2 min. mere.

Anret som på billedet

Se også mellemret, hovedret og dessert.