FORRET: KAMMUSLING
Ingredienser (4 pers.)
- 8-12 kammuslinger
- 4 gulerødder
- 100 gr. smør
- 1 potte dild
- 1/4 bagekartoffel
- Salt+peber
- 1 dl. oksefond
- (Lidt) olie
Fremgangsmåde:
Kog 1 gulerod + 1/4 kartoffel i 1 dl. oksefond og evt. lidt vand til de er møre.
Blend til puré (kan evt. laves på forhånd og varmes op).
Skræl 8-12 strimler af gulerødder og læg i koldt vand.
Skær resten af gulerødderne ud i små tern.
Placér en støbejernspande på direkte varme. Steg de helt tørre kammuslinger i lidt olie ca. 2 min. på den ene side, vend dem og tilsæt smør, gulerødder i tern og dild og grill i ca. 2 min. mere.
Anret som på billedet
Se også mellemret, hovedret og dessert.