GRILLET BØF MED LØG

Portioner: 4 personer
Metode: Direkte
Temperatur: Medium

Ingredienser

800 gr. hakket god oksekød
4 skiver bacon

syltet løg:

  • 1 dl. sukker
  • 1 dl. klar eddike
  • 4-5 blade ramsløg
  • 4 skalotteløg
  • salt & peber

Løgsauce:

  • 2 alm. løg
  • 2 rødløg
  • 2 dl. balsamico
  • 2 dl. rødvin
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. smør
  • 1 stk. okseboulion terning

Stegte hvidløg:

  • 2 hele hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • salt & peber

Fremgangsmåde

Syltet løg:

Giv eddike, sukker, salt og peber et hurtigt opkog, og lad det køle af.
Skær top og bund af løget og del det på langs, ”pluk” løget fra hinanden og læg dem i lagen og tilsæt hakket ramsløg.

Stegte hvidløg:

Pil hviløgene i små fed, og kom dem i en gryde med koldt vand, giv dem et opkog og hæld vandet fra, tilsæt nyt koldt vand og kog op igen, dette gøres 4 gange.
Lige før servering, smørristes hvidløgne i en alubakke på grillen.

Løgsauce:

Skær løgene ud i halve ringe, og sauter dem af i smørret, tilsæt sukker, balsamico, rødvin og boullion terningen og lad det simre til alle løgene er blevet bløde og møre, dette tager ca. 20-25 min.

Bøfferne:

Form kødet i 4 store flotte hakkebøffer og tag bacon rundt om i kanten, krydre med salt og peber. Grill bøfferne af ved direkte varme, og giv dem ca. 5-6 min på hver side.

Anret det hele som på billedet og server evt. nye kartofler ved siden af.