GRILLEDE BURGERBOLLER

Portioner: 8 store burgerboller
Metode: Direkte
Temperatur: Medium

Ingredienser

8 store burgerboller:

  • 1 ¼ dl. vand
  • 1 ¼ dl. mælk
  • 45 gr. sukker
  • 5 gr. salt
  • 1 æg
  • 50 gr. gær
  • 100 gr. bage margarine
  • 500 gr. hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • Sorte sesam

Dertil skal du bruge en pizzasten.

Fremgangsmåde:

Det hele æltes sammen i ca. 10 min på røremaskinen. Hæver 15 min. under klæde.

Del dejen ud i 8 boller og pres dem flade, smør to alubakker med lidt smør og fordel bollerne deri, pensel bollerne med ægblomme med lidt vand i og drys sesam på. Læg plastik over formene (gerne en frysepose der er klippet op) og et viskestykke, lad brødene hæve i 1 time. Bag dem på grillen på pizzasten og ca. 200 grader, briketterne skal ligge i cirkulær optæning, i ca. 20 min., hold øje med dem.

 

 

Bollerne kan bruges til burgere, Pulled Pork eller bare en sandwich. Bollerne her er meget store, så hvis man vil have dem mindre, så del dejen i 12.