GRILLEDE BURGERBOLLER
Portioner: 8 store burgerboller
Metode: Direkte
Temperatur: Medium
Ingredienser
8 store burgerboller:
- 1 ¼ dl. vand
- 1 ¼ dl. mælk
- 45 gr. sukker
- 5 gr. salt
- 1 æg
- 50 gr. gær
- 100 gr. bage margarine
- 500 gr. hvedemel
Dertil skal du bruge en pizzasten.
Fremgangsmåde:
Det hele æltes sammen i ca. 10 min på røremaskinen. Hæver 15 min. under klæde.
Del dejen ud i 8 boller og pres dem flade, smør to alubakker med lidt smør og fordel bollerne deri, pensel bollerne med ægblomme med lidt vand i og drys sesam på. Læg plastik over formene (gerne en frysepose der er klippet op) og et viskestykke, lad brødene hæve i 1 time. Bag dem på grillen på pizzasten og ca. 200 grader, briketterne skal ligge i cirkulær optæning, i ca. 20 min., hold øje med dem.
Bollerne kan bruges til burgere, Pulled Pork eller bare en sandwich. Bollerne her er meget store, så hvis man vil have dem mindre, så del dejen i 12.