Nedenfor finder du en generel oversigt over stegetider og tilberedning ved ca. 180 grader.
Husk – det er tommelfingerregler – idet tilberedningstiden kan variere
afhængigt af kødets tykkelse eller vejrforholdene.
Svinekød
Revelsben
Mørbrad
Ribbenssteg, svinekam
Svinekam, Nakkefilet
Hel røget skinke
Vægt i kg
1,2-1,5 kg
400-500 g
1.2-1,5 kg
1,5-2 kg
2-3 kg
2,5-4 kg
Stegetid kuglegrill
25-35 min
40-40 min
55-65 min
65-75 min
75-90 min
60-120 min
Grillmetode
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Svinekød
Bacon
Koteletter, Schnitzler
Koteletter, Schnitzler
Mørbradbøffer
Revelsben, Ribsteaks
Tykkelse
Tynde skiver
1-2 cm
2-3 cm
2,5-3 cm
Max 3 cm
Stegetid/kuglegrill
5-7 min
6-8 min
8-12 min
12-15 min
15-20 min
Grillmetode
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Kalvekød
Kalveculotte
Kalvemørbrad
Kalvefilet
Tynd-/tykstegsfilet
Vægt i kg
0,8-1 kg
1,0-1,2 kg
1,0-1,2 kg
1,2-2 kg
Stegetid/kuglegrill
45-50 min
25-30 min
35-45 min
45-75 min
Grillmetode
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Kalvekød
Schnitzler, escalopes
Koteletter, medaljoner m.m.
Tykkelse
1 cm
2,0-2,5 cm
2,5-3,0
3,0 – 3,5 cm
Stegetid
5-7 min
8-10 min
10-12 min
12-14 min
Varmetype
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Oksekød
Cuvettesteg
Roastbeef, lårtunge etc.
Oksemørbrad
Oksefilet
Culotte, tynd-/tykstegsfilet etc
Vægt i kg
0,75-1 kg
1,5-2,5 kg
1,5-1,8
1,2 – 1,8 kg
1,5-2,5 kg
Stegetid
45-60 min
40-55 min
30-40 min
50-70 min
60-90 min
Grillmetode
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Oksekød
Bøffer eller steaks
Tykkelse
2,0-2,5 cm
2,5-3,0 cm
3,5-4,5 cm
4,5-5 cm
Stegetid
7-9 min
9-12 min
12-15 min
15-17 min
Grillmetode
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Lammekød
Lammekølle
Lammekølle udbenet
Lammeinderlår
Lammeculotte
Vægt i kg
1,5-2,0 kg
1,2-1,8 kg
500-800 gram
300 – 400 gram
Stegetid
50-65 min
60-75 min
35-40 min
30-35 min
Grillmetode
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Tykkelse
2,0-2,5 cm
2,5-3,0 cm
Stegetid
9-10 min
10-12 min
Grillmetode
Direkte
Direkte
Hakket kød
Hakkebøffer, krebinetter
Burgere
Vægt/Tykkelse
ca. 2 cm
1 cm
Stegetid
16-20 min
5-6 min
Fjerkræ
Hel fasan eller kylling
Hel kylling eller kalkunbryst
Hel and eller helt kalkunbryst
And, gås eller helt kalkunbryst
Hel kalkun eller hel gås
Vægt i kg
0,8-1,1 kg
1,0-1,5 kg
1,5-2,0 kg
2,0-2,5 kg
2,5-3,0 kg
3,0-3,5 kg
3,5 -4,5 kg
4,5-6,5 kg
Stegetid
50-60 min
55-65 min
65-80 min
80-95 min
95-105 min
105-125 min
125-155 min
155-185 min
Grillmetode
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Fjerkræ
Kyllingevinger
Hele kyllingelår
Kylling i kvarte
Kyllinge-/kalkunbryst
Vægt/tykkelse
85-100 gram
150 – 250 gram
350-400 gram
120-160 gram
160-200 gram
200-250 gram
Stegetid
25-30 min
30-40 min
35-45 min
12-15 min
15-18 min
18-20 min
Grillmetode
Inddirekte
Inddirekte
Inddirekte
Direkte
Direkte
Direkte
Skaldyr
Hel hummer, forkogt
Hel krabbe, forkogt
Hummerhaler
Kæmperejer
Tigerrejer
Jomfruhummer
Kammuslinger
Østers
Vægt/Størrelse
ca. 700 gram
ca. 700 gram
200-300 gram
30 stk. ca. 500 gram
15 stk. ca. 500 gram
10 stk. ca. 500 gram
2,5-5 cm i diameter
ca. 20 stk.
Stegetid
10-12 min
8-10 min
8 min
4-5 min
5-7 min
7-9 min.
5-7 min
6 min
Grillmetode
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Fisk
Fileter etc.
Fileter og steaks
Hele fisk
Tykkelse
1-1,5 cm
1,5-2,5 cm
2,5-3 cm
2,5-3,5 cm
3,5-5 cm
5-6 cm
8 cm
Stegetid
4-6 min
6-10 min
10 min
10-15 min
20-25 min
30-35 min
45 min
Grillmetode
Direkte
Direkte
Direkte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte