Nedenfor finder du en generel oversigt over stegetider og tilberedning ved ca. 180 grader.
Husk – det er tommelfingerregler – idet tilberedningstiden kan variere
afhængigt af kødets tykkelse eller vejrforholdene.

 

Svinekød

 

Revelsben
Mørbrad
Ribbenssteg, svinekam

Svinekam, Nakkefilet
Hel røget skinke

Vægt i kg

1,2-1,5 kg
400-500 g
1.2-1,5 kg
1,5-2 kg
2-3 kg
2,5-4 kg

Stegetid kuglegrill

25-35 min
40-40 min
55-65 min
65-75 min
75-90 min
60-120 min

Grillmetode

Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte

Svinekød

Bacon
Koteletter, Schnitzler
Koteletter, Schnitzler
Mørbradbøffer
Revelsben, Ribsteaks

Tykkelse

Tynde skiver
1-2 cm
2-3 cm
2,5-3 cm
Max 3 cm

Stegetid/kuglegrill

5-7 min
6-8 min
8-12 min
12-15 min
15-20 min

Grillmetode

Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte

Kalvekød

 

Kalveculotte
Kalvemørbrad
Kalvefilet
Tynd-/tykstegsfilet

Vægt i kg

0,8-1 kg
1,0-1,2 kg
1,0-1,2 kg
1,2-2 kg

Stegetid/kuglegrill

45-50 min
25-30 min
35-45 min
45-75 min

Grillmetode

Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte

Kalvekød

Schnitzler, escalopes
Koteletter, medaljoner m.m.

Tykkelse

1 cm
2,0-2,5 cm
2,5-3,0
3,0 – 3,5 cm

Stegetid

5-7 min
8-10 min
10-12 min
12-14 min

Varmetype

Direkte
Direkte
Direkte
Direkte

Oksekød

 

Cuvettesteg
Roastbeef, lårtunge etc.
Oksemørbrad
Oksefilet
Culotte, tynd-/tykstegsfilet etc

Vægt i kg

0,75-1 kg
1,5-2,5 kg
1,5-1,8
1,2 – 1,8 kg
1,5-2,5 kg

Stegetid

45-60 min
40-55 min
30-40 min
50-70 min
60-90 min

Grillmetode

Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte

Oksekød

Bøffer eller steaks

Tykkelse

2,0-2,5 cm
2,5-3,0 cm
3,5-4,5 cm
4,5-5 cm

Stegetid

7-9 min
9-12 min
12-15 min
15-17 min

Grillmetode

Direkte
Direkte
Direkte
Direkte

Lammekød

 

Lammekølle
Lammekølle udbenet
Lammeinderlår
Lammeculotte

Vægt i kg

1,5-2,0 kg
1,2-1,8 kg
500-800 gram
300 – 400 gram

Stegetid

50-65 min
60-75 min
35-40 min
30-35 min

Grillmetode

Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte

Lam

Lammekoteletter

Tykkelse

2,0-2,5 cm
2,5-3,0 cm

Stegetid

9-10 min
10-12 min

Grillmetode

Direkte
Direkte

Hakket kød

 

Hakkebøffer, krebinetter
Burgere

Vægt/Tykkelse

ca. 2 cm
1 cm

Stegetid

16-20 min
5-6 min

Grillmetode

50/50
Direkte

Fjerkræ

 

Hel fasan eller kylling
Hel kylling eller kalkunbryst

Hel and eller helt kalkunbryst
And, gås eller helt kalkunbryst
Hel kalkun eller hel gås

Vægt i kg

0,8-1,1 kg
1,0-1,5 kg
1,5-2,0 kg
2,0-2,5 kg
2,5-3,0 kg
3,0-3,5 kg
3,5 -4,5 kg
4,5-6,5 kg

Stegetid

50-60 min
55-65 min
65-80 min
80-95 min
95-105 min
105-125 min
125-155 min
155-185 min

Grillmetode

Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte

Fjerkræ

Kyllingevinger
Hele kyllingelår
Kylling i kvarte
Kyllinge-/kalkunbryst

Vægt/tykkelse

85-100 gram
150 – 250 gram
350-400 gram
120-160 gram
160-200 gram
200-250 gram

Stegetid

25-30 min
30-40 min
35-45 min
12-15 min
15-18 min
18-20 min

Grillmetode

Inddirekte
Inddirekte
Inddirekte
Direkte
Direkte
Direkte

Skaldyr

 

Hel hummer, forkogt
Hel krabbe, forkogt
Hummerhaler
Kæmperejer
Tigerrejer
Jomfruhummer
Kammuslinger
Østers

Vægt/Størrelse

ca. 700 gram
ca. 700 gram
200-300 gram
30 stk. ca. 500 gram
15 stk. ca. 500 gram
10 stk. ca. 500 gram
2,5-5 cm i diameter
ca. 20 stk.

Stegetid

10-12 min
8-10 min
8 min
4-5 min
5-7 min
7-9 min.
5-7 min
6 min

Grillmetode

Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte
Direkte

Fisk

 

Fileter etc.
Fileter og steaks

Hele fisk

Tykkelse

1-1,5 cm
1,5-2,5 cm
2,5-3 cm
2,5-3,5 cm
3,5-5 cm
5-6 cm
8 cm

Stegetid

4-6 min
6-10 min
10 min
10-15 min
20-25 min
30-35 min
45 min

Grillmetode

Direkte
Direkte
Direkte
Indirekte
Indirekte
Indirekte
Indirekte