MAROKKANSKE KEFTA

Vi er blevet inspireret af det arabiske køkken til en lækker og simpel ”kefta”. Bøffen kan krydres på utallige måder med alt fra mynte til chili. For at opnå den ultimative arabiske smag, kan du krydre kødet med spidskommen, paprika, hakket løg, kanel og mynte. Vidunderligt til en frisk salat og kartofler.

INGREDIENSER
500 g. hakket oksekød (eller lam)
1 løg
2 tsk. Paprika
1 tsk. Spidskommen
1 tsk. Salt
1 knivspids peber
1 knivspids cayenne peber
0,5 dl persille (hakket)
0,5 dl koriander (hakket)
1 tsk. Kanel (valgfrit)
1 spsk. Mynteblade (valgfrit, især lækkert i lam)

Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, og lad den stå i 1 time eller længere.
Når den har trukket 1 times tid, er du nu klar til at forme dine kefta.

Tag små mængder kefta og form dem i cylindre eller pølseformer. Spyd kødet.

Grill på hver side i 5 min. Hold øje så kødet ikke får for meget tid.

Serveres straks efter med tzatziki, brød og en salat.