SHAWARMA

Shawarma

4 personer

Ingredienser

Marinade:
5 dl. drænet yoghurt
1 tsk. stødt spidskommen
3 tsk. løgpulver
1 tsk. paprika
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt allehånde
2 tsk. Santa Maria Pebermix
1 tsk. salt
1 spsk. god chilisauce 

Kød:
2 kg. oksefilet
1 kg. svinemørbrad
1 kg. lammeculotte

Diverse:
Salat
Tomat
Peberfrugt
Rødløg
Persille
Dressing
Fladbrød

Fremgangsmåde:
Fjern afpudset fra kødstykkerne (dette gemmes) skær derefter kødet i tykke ”bøffer” og bank dem med en kødhammer så de bliver tynde. Dette gøres ved at lægge kødet i en frysepose og banke det.

Bland yoghurten med krydderierne, vend dine kødstykker i marinaden og stil det i køleskabet natten over. Gem lidt af marinaden og bland det med hakket afpuds – stil derefter på køl. 

Dagen efter sætter man kødet på sit spyd. Har man ikke et oprejst spyd, brug da rotisserie (her skal man sørge for at ”gaflerne” spænder kødet godt sammen). Kødet sættes på skiftevis sådan at man har lidt af det hakkede kød imellem lagene.

Bruger man en KEB-ON grill hældes 2/3 optændingsrør med briketter ned i grillen. Bruger man en almindelig grill fordeles et helt rør ud i to sider sådan at man ikke har briketter under sit spyd.

Kødet skal ca. have en time inden man skære første del af, sæt derefter spyddet tilbage og skær så løbene kød af når det er færdigt.

 

Serveres i fladbrød med diverse grønt.

Find opskrift på fladbrød her