KANELSNEGLE
Kanelsnegle (ca. 30 stk.)
Ingredienser
Dej:
50 gr. gær
100 gr. smør
1 ½ dl. mælk
1 æg
4 spsk. sukker
1 tsk. støt kardemomme
1 tsk. salt
100 gr. fuldkorns hvid hvede
400 gr. hvedemel
Remonce:
200 gr. smør
100 gr. farin
100 gr. sukker
2 spsk. kanel
50 gr. tørret abrikos
50 gr. rosiner
50 gr. mandler
50 gr. hasselnødder
Fremgangsmåde
Dejen:
Smelt smørret i mælken ved lav varme og hæl det i røremaskinen, når det er fingerlunt. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og til sidst melet lidt efter lidt.
Ælt dejen i maskinen ved en hastighed midt imellem i ca. 5-7 min. til dejen er blank og smidig.
Stil dejen til hævning under et viskestykke i ca. 1 ½ time.
Remonce:
Bland den bløde smør sammen med farin, sukker og kanel.
Tag nødder samt frugten og hak dem i en hurtighakker til en grov masse - det må ikke hakkes alt for fint. Bland disse ting ned i smør- og sukkermassen og stil det til side.
Tag dejen og rul den ud til 60x35 cm.. Smør remoncen ud på dejen og rul derefter dejen til en roulade på den lange side. Skær ud i 30 skiver og læg dem på bagepapir, således der ligger 3x10 stk.. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Bages på grillen på en pizzasten ved 200 gr. i ca. 10-12 min. eller til de er gyldne.
Der kan være ca. 10 snegle pr. bagning på en alm. pizzasten.
Lad sneglene køle lidt af, drys med flormelis og server dem.