GRILLET LAMME CULOTTE MED FENNIKEL TZATIKKI

Portion: 4 personer
Metode: Direkte / Indirekte
Temperatur: Medium

Ingredienser

800 gr. lammeculotte

  • 4 kviste rosmarin
  • 1 citron økologisk
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. olie
  • salt og peber

Tzatikki

  • 0,5 ltr. drænet yoghurt
  • 1 fennikel
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 knivspids spidskommen
  • salt og peber

 

Fremgangsmåde


Rids lammeculotten på fedtsiden, pluk bladene af rosmarinen, pil hvidløgne, riv skallen af citronen, hak det hele groft og stød det godt sammen i en morter. Tilsæt olie, salt og peber, smør lammet ind i marinaden og lad det trække et par timer.

Skær fennikel groft ud og hak det på foodprocessoren, bland det i den drænede yoghurt, smag til med hvidløg, spidskommen, salt og peber.

Tænd grillen op med briketter ude i siderne, brun kødet af over direkte varme, og ryk derefter kødet i på midten til indirekte varme og gril det til en kernetemperatur på 62 grader og lad det hvile i 5-8 min inden kødet skæres ud.

Serveres med fennikel tzatikki, en lækker salat og evt nogle nye kartofler.