STEGT FLÆSK I NYE KLÆDER
Personer: 4 personer
Metode: 50/50
Temperatur: Ca. 180 grader
Ingredienser
- 800 gr. flæsk i skiver
- 600 gr. jordskokker
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 300 gr. frosne ærter
- 1/2 ltr. piskefløde
- Lidt smør
- 2 dl. vand
- 1 hønseboullionterning
- Lidt persille
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Flødebagte jordskokker:
Vask jordskokkerne godt og skær dem i både. Hak det ene løg. Tænd grillen op med 50/50 grillmetoden - briketter i den ene side. Stil en alubakke over direkte varme med lidt smør i og brun løg og jordskokker. Tilsæt fløden og kog dette op i ca. 10 min. og ryk derefter alubakken hen i den side af grillen, hvor der ikke er briketter - her skal den stå i ca. 50 min. Husk at smage til med salt og peber.
Stegt flæsk:
Brun flæsket af over direkte varme til det har fået farve (pas på det ikke brænder). Ryk det hen til indirekte varme og giv det ca. 30 min. i alt.
Ærtepure:
5-8 min. før maden er færdig, stilles der en alubakke over direkte varme med ærterne, 1 hakket løg og 1 presset fed hvidløg samt den lune hønsebullion (kogende vand og boullionterning). Alubakken tages af efter 5-8 min. og blendes groft - smag til med salt og peber.
Serveres evt. med 600 gr. nye kartofler
Se hvordan 50/50 grillmetoden ser ud her.