SVINEKÆBER I BROWN ALE

Ingredienser:

6 personer

1,3 kg Svinekæber (Iberico)

100 gr. God røget bacon

3 Gulerødder

3 Pastinakker

3 Persillerødder

¼ Knoldselleri

2 løg

Lidt frisk timian

50 cl Brown Ale

50 cl vand

1 Oksebouillonterning

Salt og peber

 

4 Store bagekartofler

½ knoldselleri

100 gr. smør

2½ dl sødmælk

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Start grillen op med 50/50 (begge kulbakker i en side), sådan at man har en direkte side og en indirekte side. Hold grillen på ca. 180 grader.

Klargør svinekæberne ved at skære den tynde sene af på oversiden, og skær rodfrugterne/løg ud i rustikke stykker.

Skær det halve selleri med skræl (den til mosen) i kvarte og læg på grillen på indirekte varme. Stil en støbejernsgryde på direkte varme og svits bacon af (skal ikke have farve). Tilsæt nu grøntsagerne, brun dem af og flyt gryden over på indirekte varme. Brun svinekæberne af og put dem i gryden sammen med timian, øl, vand, bouillon samt salt og peber. Sæt låg på gryden og luk låget på grillen. Vent ca. 30 min. og læg bagekartoflerne på grillen, tag låget af støbejernsgryden og bag ca. 1½ time.

Tag sellerien af grillen, hvor efter den skrælles og skæres ud i mindre stykker. Kog i mælk i ca. 10 min.

I mens sigtes fonden fra kæberne og jævnes lidt. Smag til og hæld over kæberne igen.

Mos tilsidst selleri og tilsæt indmad fra bagekartoflerne samt smør. Mos det sammen og smag til med salt og peber.

Server og nyd dette meget møre og velsmagende stykke kød

Glædelig 2. søndag i advent :)