STEGT FLÆSK I NYE KLÆDER

Personer: 4 personer

Metode: 50/50

Temperatur: Ca. 180 grader

Ingredienser

  • 800 gr. flæsk i skiver
  • 600 gr. jordskokker
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 gr. frosne ærter
  • 1/2 ltr. piskefløde
  • Lidt smør
  • 2 dl. vand
  • 1 hønseboullionterning
  • Lidt persille
  • Salt og peber

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Flødebagte jordskokker:

Vask jordskokkerne godt og skær dem i både. Hak det ene løg. Tænd grillen op med 50/50 grillmetoden - briketter i den ene side. Stil en alubakke over direkte varme med lidt smør i og brun løg og jordskokker. Tilsæt fløden og kog dette op i ca. 10 min. og ryk derefter alubakken hen i den side af grillen, hvor der ikke er briketter - her skal den stå i ca. 50 min. Husk at smage til med salt og peber.
 

Stegt flæsk:

Brun flæsket af over direkte varme til det har fået farve (pas på det ikke brænder). Ryk det hen til indirekte varme og giv det ca. 30 min. i alt.

Ærtepure:

 

5-8 min. før maden er færdig, stilles der en alubakke over direkte varme med ærterne, 1 hakket løg og 1 presset fed hvidløg samt den lune hønsebullion (kogende vand og boullionterning). Alubakken tages af efter 5-8 min. og blendes groft - smag til med salt og peber.

 

Serveres evt. med 600 gr. nye kartofler

 

 

Se hvordan 50/50 grillmetoden ser ud her.