MORTENS AFTEN

Personer: 4

2 andebryster

Ingredienser

Confiteret andelår:

4 andelår af 250-300 gr.

40 gr. groft salt

10 gr. sukker

1 tsk. knust enebær

Lidt peber

3-5 stilke frisk timian

1 kg andefedt (forudbestil dette hos din slagter)

Rødkål:

½ rødkål

2 appelsiner

1 rødløg

200 gr. ribsgele

½ dl eddike

Salt

 

 

 

 

 

 

Grønkålssalat:

200 gr. frisk grønkål

1 granatæble

2 pære

½ dl. havtorneddike (eller anden lys eddike)

3 spsk. akaciehonning

¼ dl. god olie

Salt og peber

Fremgangsmåde

Confiteret andelår:

Drys det grove salt på andelårene og kom dem i en frysepose sammen med frisk timian og lad det ligge i ca. 24 timer på køl.

Varm andefedtet op til lige under kogepunktet, fjern alle krydderierne fra andelårene for at undgå at de branker, kom dem i og lad dem simre i ca. 3 timer – lad herefter lårene blive i fedtet og stil dem på køl.

Køber man ekstra lår kan man med fordel gemme andefedtet i 3-6 mdr. – sørg dog for at lårene er dækket af fedt. Hvis man ikke laver ekstra lår kan man alternativt fryse fedtet og bruge det næste gang man skal lave confiteret and.

Ved servering tages de op af fedtet og varmes/brunes i en alubakke på grillen ved ca. 180 grader. Lårene kan serveres hele eller plukkes som på billedet.

Grønkålssalat:

Skyl og pluk grønkålen i små stykker, tag alle kernerne ud af granatæblet, skær pærerne ud i meget tynde skiver, bland dressingen og vend det hele sammen.

Rødkål:

Skær kål og løg ud i tynde strimler, skær appelsinen fri for skral og derefter ud i små stykker. Tilsæt resten og lad det simre ved svag varme i 1-1 ½ time. Tilsæt 1 spsk. andefedt for smag og et flot blankt udseende. 

Andebrysterne:

Rids fedtet på brysterne, tilsæt salt og peber. Tænd grillen op og hold den ca. på 180 grader. Brun brysterne af ved direkte varme med skindsiden nedad - pas på de ikke brænder. Ryk dem ind på indirekte varme og grill dem i ca. 20 min. eller til en kernetemperatur på 62 grader. Husk at lade kødet hvile i ca. 10 min..

Server med nye kartofler til.