MORTENS AFTEN GÅS

4-6 personer 

1 Gås 5,2 kg

Grillmetode: Indirekte

Ingredienser:

Stuffing:

4 stænger bladselleri

1 løg

2 æbler

2 appelsiner

6 stænger frisk timian

75 gr. rosiner

75 gr. abrikoser

75 gr. dadler

salt og peber

 

50 gr. pekannødder

50 gr. pistiacienødder

4 skiver toastbrød

 

Fond til sauce:

Vinger, hals, indmad

Gulerod, porre, løg, selleri

Salt og peber

Vand

Piskefløde

Ribsgele

Kulør

Fremgangsmåde:

Start grillen op til indirekte varme - gerne omkring de 180 grader. Stil en alubakke med bunden i vejret og placer endnu en ovenpå med lidt vand i.

Forbered gåsen ved at skrabe al indmad ud og skylle den. Gem alt fedtet omkring åbningen og brug det til at smelte og hælde over gåsen under stegning.

Skær selleri og løg ud i små tern og sautér dem i lidt gåsefedt. Tag det af varmen og tilføj resten i små tern. Herefter ”køres” nødder og toastbrød igennem en foodprocessor og tilsættes i frugtmassen.

Put fyldet ind i gåsen og luk den sammen. Drys til sidst flagesalt på gåsen og grill den ved 180 grader i ca 3 timer eller til der opnås en kernetemperatur på 72 grader. Husk at tømme bakken for fedt undervejs.

 

Fonden:

Brun alle tingene af i lidt gåsefedt og hæld vand på. Kog indtil god smag, og sigt så fonden. Tilføj piskefløde og lidt ribsgele, og smag herefter til og jævn. Farv evt. med kulør.

Serveres gerne med kartofler, sauce og surt.