HOVEDRET: GRILLET OKSEFILET

Ingredienser (4 pers.)

  • 800 g. oksefilet
  • 2 løg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 rødløg
  • 4 bagekartofler
  • 5 dl. oksefond
  • 150 g. smør
  • 1/2 dl. eddike
  • 1/2 dl. sukker

Fremgangsmåde:

Skær 4 bøffer á 200 gr. hver. Brun ved direkte varme, og flyt til indirekte varme (ca. 180 grader) 8-10 minutter eller til en kernetemperatur på 57 grader nås.

Skær kartofler i 8 store tern.

Smelt smør i alubakke, tilsæt 1 dl. oksefond, put kartofler i og luk til med sølvpapir. Grill ved indirekte varme i ca. 1 time til de er møre.

Del løg i 2, smør med olie og grill ved direkte varme til løgene har fået farve, og flyt dem til siden til de er møre.

Kog eddike og sukker op, tilsæt snittede rødløg og lad det køle af.

Grill forårsløg inden servering og anret som på billedet.

Se også forret, mellemret og dessert