GRILLET SVINEMØRBRAD MED TOMAT OG DADLER

Portioner: 4 personer
Metode: Indirekte
Temperatur: Medium

Ingredienser

600-800 gr. svinemørbrad

  • 100 gr. serranoskinke
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 1 løg
  • Saft fra 1 appelsin
  • 2 stk stjerneanis
  • Salt og peber
  • 200 gr. friske dadler
  • Lidt olie

Fremgangsmåde

Tag en alubakke eller ildfast fad og kom de flåede tomater og hakket løg heri. Tilsæt appelsinsaft, og krydr med en anelse salt og peber. Kom halve dadler uden sten og stjerneanis i.

Skær hinder fra svinemørbraden, og pak den ind i serranoskinke, læg mørbraden ned i saucen. Dryp lidt olie over.

Tænd grillen op til ca. 180 grader og stil fadet ved indirekte varme i ca. 30 min eller til kødet har en kernetemperatur på ca. 65 grader. Tag fadet ud af grillen og lad den hvile 5-8 min, tag mørbraden op fra saucen, og skær i mindre stykker. Læg den evt. tilbage i saucen, og server.

Serveres med pasta eller nye kartofler.