GRILLEDE HVEDER

Portioner: 10 stk.
Metode: Cirkulær
Temperatur: Medium

Ingredienser

  • 25 gr. gær
  • 2 dl. mælk
  • 400 gr. hvedemel
  • 1 æg
  • ¼ tsk. salt
  • ½ tsk. støt kardemomme
  • ½ spsk. sukker

Du skal desuden bruge en pizzasten.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den ikke for kolde mælk, tilsæt æg, kardemomme, salt og sukker.

Tilsæt mel lidt efter lidt, gem evt. lidt af melet. Ælt dejen sammen på røremaskinen i ca. 5-8 min til den er let og smidig. Stil dejen til hævning under et viskestykke i 30 min.

 

 

Hæl dejen ud på bordet tilsæt evt. resten af melet og ælt den godt igennem, form dejen til 10 runde kugler og lig dem tæt i en smurt alubakke, lad dem hæve igen, dog denne her gang under et stykke plastik (evt. en frysepose der er klippet op) og viskestykke i 1 time.

Tænd grillen op med cirkuler metode og lig en pizzasten på, grillen skal være 200 grader, pensel hvederne med lidt æg og vand blandet sammen, og bag hvederne i ca. 20 min.

Lad hvederne køle af og flæk dem så og rist dem af på skærefladen til de er gyldne.