ÆBLESKIVER MED AND

5 personer (15 æbleskiver)

Ingredienser: 

1 confiteret andelår:

Køb færdigt eller find opskriften her 

Dressing/dip:

3 appelsiner / 2 dl. appelsin saft

2 dl. hvidvin

4 spsk. akaciehonning

lidt kartoffelmel

Dej til æbleskiver:

1 dl. piskefløde

50 gr. smør

8 gr. salt

lidt frisk revet muskat

100 gr. hvedemel

4 æggeblommer

5 æggehvider

Lidt smør til stegning

Salat:

100 gr frisk grønkål

2 appelsiner

2 røde æbler

Lidt pekannødder

Snedrys / eddikedrys:

20 gr. maizena

5 gr. eddikepulver (kan købes i Irma)

Fremgangsmåde:

Andelår:

Varm låret, fjern skindet og træk herefter kødet i fine strimler 

Dej/æbleskiver:

Smelt smørret i en gryde, lad det køle lidt af, og rør det sammen med revet muskat, salt og fløden. Tilsæt melet under omrøring og herefter æggeblommerne en efter en til dejen er lind. Tilsæt strimlerne af and i dejen, pisk æggehviderne helt stive, og vend i dejen.

Start grillen op med briketterne i midten af grillen, og stil dit æbleskivejern hen over - bliver jernet for varmt rykkes det hen til en lidt koldere zone.

Smelt lidt smør i hvert hul og fyld dejen i. Vend æbleskiven en halv omgang, når dejen slipper lidt, for herefter at dreje den den sidste omgang - steg dem altså som man skal med en æbleskive.

Dressing/dip:

Pres appelsinerne og bland med hvidvin og honningen. Kog dette langsomt og reducer det til halvdelen. Tag nu gryden væk fra varmen og træk det lidt med lidt kartoffelmel rørt ud i koldt vand indtil den ønskede konsistent. Husk at det tykner lidt, når det er kølet ned.

Salat:

Pluk og skyl grønkålen, skær æblerne i små tern og skær appelsinerne ud i ”både” uden skræl. Nødderne flækkes på midten.

”Snedrys”:

Bland eddikepulver med maizena

Tip og tricks: Anret som vist på billedet, og server gerne ekstra dressing som dyppelse til æbleskiverne